Radio Simplu

5 lucruri considerate adevărate despre corpul nostru care sunt în realitate doar mituri

De-a lungul anilor, s-au spus o mulțime de lucruri despre corpul nostru care erau considerate a fi adevărate, dar care s-au dovedit a fi false. Unele acțiuni care par să dăuneze corpului nostru, nu ne afectează de fapt cu nimic.

Mai jos îți prezentăm 5 lucruri pe care le credeai adevărate până acum sau pe care nu știai cum să le rezolvi în mod corect. Iată 5 lucrui pe care le crede toată lumea, dar puțini știu că nu sunt că nu sunt chiar atât de adevărate:

 

1. Nas care sângerează

În multe filme vedem persoane care înclină nasul pe spate atunci când le sângerează. Aceasta este o greșeală destul de frecventă pe care trebuie să o evităm. Sângele poate ajunge în gât, apoi în esofag, iar la final, în stomac, ceea ce poate fi periculos pentru sănătate. Trebuie să apeși partea moale, să te apleci în față și să aștepți ca sângerarea să se oprească. Ajută mult și compresele reci.

 

2. Alcool

Se crede că băutura ucide celulele creierului, iar adevărul e că alcoolul dăunează corpului nostru. Băutura nu ne omoară complet neuronii, dar îi afectează, iar comunicarea dintre ei devine defectuoasă. De aceea, nu e greu să-ți dai seama atunci când o persoană e beată sau e mai veselă decât ar fi cazul, pentru că celulele sale nu mai funcționează așa cum trebuie. Trebuie să eviți cu orice preț să conduci în starea aceasta.

 

3. 8 pahare cu apă

Indiferent de ceea ce se spune cu privire la cantitatea de apă care trebuie consumată zilnic, acest lucru depinde de corpul fiecăruia. În afară de activitatea zilnică, exercițiile și decizia fiecăruia, trebuie să se țină cont de necesitatea fiecăruia pentru a ști câtă apă trebuie să bea. Este indicat să mergi la un nutriționist care îți va spune cantitatea exactă de apă pe care trebuie să o bei.

 

4. Creierul

Înainte se credea că unele persoane folosesc partea stângă a creierului, iar celalalte, partea dreaptă. Toate acestea sunt doar mituri. În urma unui studiu, s-a dovedit că fiecare om folosește în mod egal ambele părți ale creierului. Singura diferență stă în abilitățile pe care le-a dezvoltat fiecare de-a lungul vieții. Dacă folosești mai mult emisfera stângă ești rațional, iar dacă folosești mai des emisfera dreaptă ești o persoană creativă, ambele sunt doar supoziții.

 

5. Persoane slabe

Se credea înainte că persoanele slabe sunt într-o formă mai bună decât cele grase. E adevărat că persoanele grase riscă să se îmbolnăvească de mai multe boli decât cele slabe, dar dacă o persoană slabă are obiceiuri proaste și o alimentație deficitară, e foarte probabil să se îmbolnăvească de aceleași boli ca o persoană grasă.

Add comment