Radio Simplu

5 locuri pe care doar cei mai curajoși turiști îndrăznesc să le viziteze

Înainte să mergem într-o vacanță ne plănuim rutele cu mare atenție și ne documentăm pe cât posibil despre locurile în care urmează să mergem. Oamenii merg în vacanțe din motive diverse: unii caută liniște și pace și alții vor să se aventureze neîncetat.

 

Mai jos vei putea descoperi o listă cu destinații turistice care par desprinse dintr-un film de groază. Dacă ești una dintre acele persoane care are nevoie de o doză de adrenalină în viața ei, atunci clar ar trebui să vizitezi măcar câteva dintre locurile menționate ulterior.

 

1. Capela Oaselor

Această capelă este situată în Évora, Portugalia și este unul dintre cele mai faimoase monumente ale orașului. Capela și-a primit numele deoarece pereții ei sunt acoperiți și decorați cu oase și cranii umane. Ea a fost construită în sec. al XVI-lea de către un călugăr franciscan care a vrut să arate că viața este scurtă.

 

De aceea, el s-a decis să acopere pereții cu oase umane. La intrarea capelei există un semn care spune: Nós ossos que aqui estamos pelos vossos esperamos, care se traduce prin Noi, oasele care ne aflăm aici, pe tine te așteptăm.

 

2. Pădurea Hoia

Pădurea Hoia poate fi găsită în Transilvania și este faimoasă deoarece există numeroase povești despre evenimentele paranormale de acolo. Conform legendei, pădurea este numită după un cioban care a intrat în ea cu animalele lui și care a dispărut în ceața groasă.

 

Niciun semn de agresiune nu a fost descoperit. Mulți cercetători spun că au simțit frică, s-au panicat și au auzit diferite voci în timp ce erau în pădure, toate fără vreun motiv explicabil. Unii oameni sunt convinși că au văzut OZN-uri acolo și fantome.

 

3. Dealul Crucilor

Dealul Crucilor este un sit religios din Lituania și așa cum spune și numele lui, el este un deal acoperit de cruci. Numărul exact al acestora este necunoscut, dar conform unor calcule din anii ’90, la acea vreme, erau în jur de 50 000 de cruci.

 

Situl nu este un cimitir, însă numărul crucilor crește pe zi ce trece deoarece oamenii cred că dacă lași o cruce pe deal vei fi norocos. Nu există nicio informație precisă cu privire la motivul pentru care dealul a început să fie acoperit de cruci încă de la început.

 

4. El Caminito del Rey

El Caminito del Rey înseamnă Cărarea cea mică a Regelui; ea este o construcție de ciment cu bare de metal înfipte în stânci; cărarea este localizată între cascadele Chorro and Gaitanejo din Malaga, Spania și se află la o înălțime foarte mare față de sol.

 

Ea este lungă de 2,9 kilometri și lată de doar 1 metru; a fost construită în 1905 ca drum auxiliar pentru muncitorii ce construiau barajul. Ea era folosită pentru a ajunge de la un capăt al canionului la celălalt.

 

5. Sicriele ce atârnă

Sagada este o zonă foarte atrăgătoare pentru turiști deoarece ea a fost la un moment dat parte a oceanului. Acum există numeroase peșteri pe care turiștii din Filipine le vizitează. Acolo existe și niște sicrie care atârnă deoarece aceasta este o veche tradiție locală.

Add comment