Radio Simplu

5 descoperiri norocoase care le-au schimbat viețile total celor care le-au făcut – au reușit să se îmbogățească peste noapte

Crezi sau nu, oamenii din întreaga lume dau accidental peste comori care le schimbă complet viața și asta se întâmplă mai des decât ai crede. Chiar și cele mai simple descoperiri ca un cartonaș vechi de baseball sau o bucată de unt vechi pot face o persoană să se îmbogățească peste noapte.

 

1. Un Ferrari în curte

În 1978, doi copii au găsit ceva valoros în curtea lor: un Ferrari Dino 246 GTS! Mașina a fost declarată furată cu patru ani înainte și destul de ciudat, asigurarea a fost plătită ultimilor proprietari care nu au putut fi localizați niciodată.

Poliția a ajuns la realizarea faptului că era o piscină exact unde mașina a fost găsită. A fost foarte mumificată cu benzi pe numeroasele cusături și cu prosoape pe orificii pentru a absorbi toată umiditatea. Ferrari-ul a fost apoi vândut unui om care l-a restaurat și îl conduce astăzi.

Există o întorsătură la această poveste. După cum se dovedește, tânărul care deținea mașina a angajat hoți pentru a-și scufunda mașina în ocean, dar după ce nu a avut inima să facă acest lucru, ei au decis să o păstreze pentru ei înșiși până la un moment dat. Acel moment nu a venit niciodată pentru ei, dar i-a făcut mai fericiți cu siguranță pe cei care au găsit mașina în 2018.

 

2. Ai îndrăzni să mănânci unt de 2 000 de ani?

Ceea ce arată ca un cartof uriaș este de fapt o bucată de unt de 22 de kilograme găsită de un tăietor de gazon, Jack Conaway, care tăia turbă pentru combustibil în mlaștina Emlagh din Irlanda.

Mingea de unt este estimată a fi veche de 2000 de ani – dar asta nu este chiar partea cea mai surprinzătoare. Se pare că astfel de constatări nu sunt atât de neobișnuite pentru mlaștinile irlandeze și scoțiene.

Înainte, untul era destul de scump și era obișnuit să plătească impozite sau chirii sau ca în acest caz, era oferit ca un dar pentru zei și spirite. Când era folosit ca ofrandă era îngropat.

 

3. Pandantiv de aur din secolul XV

Mary Hannaby din Marea Britanie, după șapte ani de vânătoare de comori a găsit o bucată de aur în timpul uneia dintre plimbările ei de pe teren. Această piesă de aur s-a dovedit a fi un pandantiv din secolul al XV-lea, cu o sculptură a răstignirii lui Isus.

Ulterior, a fost examinat de un muzeu britanic care a estimat un preț de 4000 de lire sterline; pandantivul a fost plasat la Sotheby’s cu un preț estimat de aproximativ 250.000 de lire sterline, dar nu a reușit să se vândă și niciodată nu a ajuns la mai mult de 38.000 de lire sterline.

 

4. Un cartonaș de baseball

Acest cartonaș de baseball din 1869 este considerată a fi unul dintre primele făcute vreodată. A fost găsit accidental de către o femeie de 72 de ani din California, care l-a pus inițial pe eBay doar pentru 10 dolari. După ce ofertanții au arătat un interes neobișnuit, ea l-a retras și în cele din urmă l-a vândut la licitație pentru mai mult de 75.000 de dolari.

 

5. Declarația de Independență

În 1989, un tip norocos a cumpărat o pictură de la piață deoarece îi plăcea rama; l-a costat doar patru dolari. În timp ce încerca să desprindă rama de pânză, el a descoperit un document pliat, care părea a fi o veche copie a Declarației de Independență prinsă între pânză și suportul din lemn.

Cerneala părea să fie umedă când această copie a fost împăturită, iar primul rând, „În Congres, 4 iulie 1776”, apare în marginea inferioară în sens invers, ca o imprimare necorespunzătoare. A fost ulterior vândută la licitație, aducând milioane de dolari proprietarului.

Add comment