Radio Simplu

5 aplicații de pe telefonul tău la care trebuie să renunți imediat mai ales dacă ai Android ca sistem de operare

Google Play este o platformă excelentă pentru noii dezvoltatori care doresc să-și facă propria aplicație. Dar nu toți au intenții bune: unele dintre aceste programe pot să vă colecteze datele, să trimită informații personale și chiar să vă limiteze contul. Dar trebuie să le știi pe toate cât mai detaliat.

1. Aplicațiile meteo
Aplicațiile meteorologice au devenit aproape virale în perioada apariției lor, urmate de un atac asemănător de rapid al virușilor asupra telefoanelor. În special, a existat un exemplu când un virus meteorologic a fost construit în aplicația meteo, iar acesta a colectat date de la proprietarii de smartphone și le-a transmis atacatorilor. Ei au fost interesați mai ales de datele despre cardurile bancare.

2. Rețelele sociale
Asemenea aplicații au câștigat spontan popularitatea și au pierdut-o la fel de repede. În acest caz, hackerii nu au nicio legătură, pur și simplu aplicațiile în sine consumă o mulțime de energie din smartphone, motiv pentru care acesta din urmă nu mai funcționează cu același randament. De exemplu, utilizatorii Facebook au găsit versiunea mobilă în browser mai convenabilă, la care mulți au revenit după ce au testat aplicația.

3. Optimizatorii
Clean Master și alți optimizatori similari au grijă de curățarea în timp util a cache-ului și de eliminarea programelor inutile. Cu toate acestea, cele mai multe smartphone-uri moderne au funcții similare în sistem, ceea ce face astfel de aplicații inutile, deoarece continuă să consume bateria telefonului. Deci, nu vei realiza accelerarea sistemului, ci doar încetinirea, obținând publicitate „bonus”.

4. Antivirușii neautorizați
Când hackerii au început să fure date, antivirușii mobili au început să apară și să se descarce automat. Apoi, hackerii și și-au făcut proprii antiviruși. Astfel de programe pot fura date personale și chiar pot bloca telefonul, scăzându-i complet capacitatea de a gestiona sistemul. Cu un asemenea antivirus, nu mai sunt necesari alți viruși.

5. Aplicații pentru creștere memoriei telefonului
Acestea sunt în esență aceeași optimizatori. În ceea ce privește memoria RAM, atunci nu vei obține mai mult spațiu decât cel pe care îl are inițial smartphone-ul. Prin urmare, aceste programe vor cheltui doar resurse și eventual vor colecta datele tale.
Add comment