Radio Simplu

5 alimente neașteptat de periculoase care îți distrug vizibil pielea

Uneori lucrurile pe care le iubim pot fi de fapt dăunătoare. Și este cu adevărat nefericit atunci când consecințele nu te lasă să ieși undeva sau și mai rău, te fac să te simți rău.

 

Pentru a evita aceste momente neplăcute și pentru a îți oferi un aspect sănătos, noi dorim să îți arătăm câteva produse pe care ai putea dori să le iei în considerare când vine vorba despre reducerea sau excluderea completă din dieta ta alimentară.

 

1. Alcoolul

„Consumul de alcool este unul dintre cele mai grave lucruri pe care le poți face pentru piele”, spune expertul în îngrijirea pielii, Michaella Bolder.

Din păcate, după ce euforia pe care o ai în timpul consumului de alcool se estompează, vei rămâne cu multe efecte secundare.

În primul rând, alcoolul promovează tulburările hormonale care conduc la acnee. În al doilea rând, îți afectează sistemul imunitar prin înlocuirea bacteriilor foarte importante din intestine, microbiome.

În al treilea rând, alcoolul deshidratează pielea și te face să arăți și să te simți balonat.

 

2. Prăjiturile cu orez

Probabil ești surprins să afli că acest presupus alimente „sănătoase” sunt de fapt dăunătoare. Prăjturile de orez pot duce la apariția ridurilor pe piele și pot chiar influența funcțiile creierului.

În primul rând, este ușor să le mănânci, ceea ce poate duce la creșterea în greutate.

În al doilea rând, dacă verifici eticheta nutrițională pe spate, vei vedea că prăjiturile de orez constau într-o mulțime de nimic și chiar dacă găsești un ingredient sănătos, va exista doar o mică cantitate.

În al treilea rând, prăjiturile de orez pot provoca umflături și acnee prin deteriorarea moleculelor.

 

3. Sushi

Știai că această delicatesă duce la îmbătrânirea prematură și cauzează acnee? Da, din păcate, este adevărat. În primul rând, rulourile tale preferate conțin o cantitate mare de sare, unul dintre cei mai mari dușmani ai sănătății noastre, ceea ce poate duce la o piele deshidratată și uscată.

În al doilea rând, alimentele sărate fac ca celulele să rățină fluide, ceea ce face ca fața ta să fie umflată. În al treilea rând, orezul are un indicele glicemic ridicat și îți poate absorbi hidratarea și circulația dinepidermă, provocând o piele uscată și o îmbătrânire prematură.

 

4. Produsele lactate

Dacă mănânci lapte și încă te lupți cu acneea, această informație poate fi de ajutor. În primul rând, laptele de vacă conține un hormon de creștere care exacerbează glandele de piele ale pielii și îți face pielea mult mai uleioasă. Ca urmare, devii mai predispus la erupții.

În al doilea rând, există o mulțime de lapte de calitate scăzută deoarece vacile sunt hrănite cu porumb modificat genetic și soia. În timpul prelucrării laptelui, laptele se deteriorează din cauza ultra-pasteurizării, evaporării, curățării și așa mai departe.

Toate acestea creează condițiile perfecte pentru acnee. În al treilea rând, 75% din populația lumii este intolerantă la lactoză, iar această intoleranță poate duce la apariția acneei și a eczemelor.

 

5. Cerealele de la micul dejun

Chiar și aceste cereale aparent nevinovate pot fi dăunătoare pentru pielea ta. Mai întâi, să nu crezi în cuvântul „natural” până când nu vezi din ce sunt alcătuite cerealele. Poți afla că unele ingrediente sunt de fapt modificate genetic și pot provoca mâncărimi ale pielii, apariția alergiilor și cauzarea acneei.

Add comment