Radio Simplu

4 semne că ai lângă tine un partener toxic de care e timpul să scapi

Viața noastră este o serie de întâlniri și despărțiri. Un cerc închis în care întâlnim diverși oameni cu care relaționăm. Unele relații ne fac fericiți, altele ne învață lucruri importante și rămân ca niște lecții învățate în afara școlii. Contează enorm să știm exact ce oameni ne fac bine și ce oameni ne trag în jos fix pentru binele nostru de după încheierea relației.

1. Oamenii sunt geloși pe tine și te critică
Acest tip de oameni nu se aud decât pe ei înșiși. Critica este instinctul lor primar și critică orice zici sau faci. Ei nu vor fi nici fericiți pentru succesele tale petru că au impresia că ei sunt cei mai buni. Sunt atât de nesiguri pe forțele proprii încât văd doar dușmani în jur.

2. Consideră că ești dator să faci ceva pentru ei
Acești oameni iau totul drept meritat și nu văd extraordinarul din lucruri. De exemple, ai gătit nu pentru că ai vrut să-ți bucuri partenerul ci pentru că așa a trebuit. În ciuda unei indiferențe atât de evidente, majoritatea aleg să nu o vadă. Pune-te pe tine pe primul loc, în jur sunt o mulțime de oameni minunați.

3. Oamenii sunt ca niște paraziți
Pe ei nu îi interesează ce simți sau ce crezi. Chiar dacă obțin ceva datorită ție, oricum rămân la ideea că ei sunt cei care merită totul de-a gata. Să trăiești cu așa om e o adevărată provocare. Aceștia îți otrăvesc nu doar buna dispoziție sau situația financiară ci și ascensiunea profesională.

4. Te manipulează
Favorurile mici nusunt o problemă. Dar dacă ai senzația că eșri constrâns, atunci ești manipulat. Acest gen de oameni nu-ți oferă nimic altceva decât dureri de cap. Ei adoră când își îndeplinesc scopurile. Și nu dau niciodată. Doar știu să ia. Dacă o să încetezi să le mai cazi în capcană vor  găsi alte victime.

Add comment