Radio Simplu

3 ghicitori care îți vor testa inteligența

Pentru a putea să îți pui la încercare creierul și mintea, dar mai ales pentru a le antrena nu este nevoie neapărat să faci calcule matematice sau să încerci să reții cine știe ce ecuații.

Uneori, tot ceea ce trebuie să faci este să încerci să descoperi răspunsurile unor ghicitori.

 

De aceea, pentru a te putea testa și pe tine am decis să îți punem la dispoziție câteva ghicitori care au ca scop să îți verifice agilitatea și cât de ageră îți este mintea.

Încearcă și tu să le rezolvi și descoperă răspunsurile corecte cât de repede poți.

 

1. O zi fierbinte de vară

Era o zi foarte fierbinte de vară și un detectiv de poliție a decis să se bucure puțin de soare pe malurile unui râu.

Deodată, el a auzit un plânset puternic de femeie.

„Ce s-a întâmplat?”, a întrebat-o el pe femeia care plângea și suspina. „Te rog, calmează-te și spune-mi totul cu încetinitorul, incluzând toate detaliile.”

 

„Asta este ușor de zis pentru tine”, a spus ea în timp ce suspina adânc. „Nu îți poți imagina ce valoare sentimentală avea acea brățară pentru mine.

Vin aici în fiecare zi. Astăzi mi-am scos brățara în timp ce mă bronzam, am așezat-o pe cartea mea și fără să vreau, am adormit.”

 

„M-am trezit și brățara mea nu mai era pe carte acolo unde o lăsasem.”

Inspectorul a căzut pe gânduri imediat. Nu erau urme de pași lăsate de alți oameni în nisip în apropierea locului unde stătea femeia, cu excepția propriilor ei urme.

De asemenea, nu erau alți oameni prin preajma lor.

 

Deodată alți oameni care veniseră ulterior s-au apropiat și au aflat despre ce s-a întâmplat. Când s-a uitat la ei, inspectorul și-a dat imediat seama care era vinovatul.

 

2. Pe râu

Era o zi fierbinte de vară, dar inspectorul Varnike era la datorie. Detectivul, împreună cu asistentul lui urmăreau un criminal; uitându-se după urmele pașilor lui, ei și-au dat seama că au ajuns pe malul unui râu mic, dar foarte rapid și adânc.

 

Inspectorul și asistentul lui au observat niște înotători, s-au apropiat de ei și i-au întrebat: „Căutăm un bărbat care are vârsta apropiată de a voastră.

El trebuie să fie prin apropiere, l-ați văzut?”

„El a alergat pe lângă noi în urmă cu câteva minute. S-a aruncat în râu și dacă sunteți atenți, îl puteți vedea pe maul celălalt. Ar trebui să vă grăbiți!”

 

Bărbatul amabil chiar s-a oferit să îi împrumute lui Varnike barca  lui, însă acesta a refuzat. „Lăsați-l să fugă. Acum vreau să vă cunosc pe voi mai bine.”

De ce a decis inspectorul să le ofere o atenție specială acelor băieți și să nu îl urmărească pe cel care fugea pe maul celălalt?

 

3. Misterul de Crăciun

Inspectorul Varnike era la datorie din nou în timpul Crăciunului. În dimineața de 25 decembrie el a primit un apel telefonic.

El a sunat la o sonerie și un minut mai târziu, proprietarul apartamentului somnoros a deschis ușa.

 

Inspectorul s-a prezentat și a spus: „Trebuie să vă inspectez cu multă atenție apartamentul. Vecinul dumnevoastră spune că ieri, de Ajun, a venit aici pentru o petrecere.

Și în timp ce cânta colinde alături de familia dumneavoastră lângă bradul de Crăciun care era plin cu luminițe, dumneavoastră ați pătruns în apartamentul lui și ați furat ceva de valoare.”

 

Proprietarul a răspuns: „Asta nu este adevărat! Familia mea a petrecut Ajunul acasă la niște prieteni.Ne-am dus la ei după amiaza.

Abia am avut timp să decorez bradul înainte să plec de acasă.

Ne-am întors acasă mult după miezul nopții și am adormit. dacă vreți, pot să o trezesc pe soția și pe fiul meu și ei vor confirma asta.”

 

„Nu este nevoie să faceți asta.”, a spus inspectorul Varnike. „Este destul de evident pentru mine că vecinul dumneavoastră minte.”

 

Răspunsuri:

1. Singura persoană care putea fura brățara fără să lase urme de pași pe nisip este cea cu undița. El a fost prima persoană suspectă.

2. Râul era adânc și violent. Dacă cineva ar fi încercat să îl traverseze, s-ar fi înecat. Nu se putea ca răufăcătorul să ajungă pe partea cealaltă, așa că vinovatul este cel care stă pe mal.

 

3. Ghirlandei de pe bardul de Crăciun îi lipsește un beculeț și nu ar putea să funcționeze fără el.

Proprietarul chiar a decorat totul în grabă și nu a verificat dacă ghirlanda funcționa sau nu. Vecinul nu avea cum să știe asta și a mințit despre cântatul colindelor în jurul bradului luminos.

Add comment