Radio Simplu

15 reguli ciudate din toată lumea care îi șochează pe turiști – dacă și tu mergi în aceste locuri, ar trebui să le cunoști dinainte

Nu există o singură țară în care să nu fi interzis cel puțin un lucru pe teritoriul său. Dar unele dintre lucrurile interzise de lege în întreaga lume sunt într-adevăr destul de amuzante. Să ne familiarizăm cu unele dintre lucrurile interzise în diferite țări.

 

1. Australia

– În zilele de duminică după ora 12, este interzis să apari în locuri publice purtând pantaloni roz.

– Doar un electrician licențiat are dreptul să schimbe un bec, altfel vei fi amendat.

 

2. Marea Britanie

– Este interzisă curățarea covoarelor pe străzi; atenție: dacă dorești să faci rapid acest lucru, trebuie să termini totul până la ora 8 a.m.

– Este interzis să mergi cu bovine pe străzi de la 7 a.m până la ora 10 dimineața, cu excepția unei permisiuni de la poliție.

– Nu este permis să te săruți la gări și există, de asemenea semne „fără săruturi” pretutindeni. Guvernul este preocupat de faptul că îmbrățișările și săruturile lungi pot cauza întârzieri pentru navetiști.

 

3. Italia

– Încă din 2008, este ilegal să hrănești porumbei în Piața San Marco din Veneția deoarece distrug monumentele și clădirile istorice. În plus, se știe că păsările poartă diverse boli periculoase.

– În Eraclea, un oraș din apropierea Veneției, nu ți se permite să construiești nisipuri pe plajă deoarece oamenii nu pot să facă plimbări de-a lungul țărmului.

– În Eboli, iubiților le este interzis să se sărute în mașină.

– Pe insula Capri, este interzisă purtarea saboților de lemn și a pantofilor zgomotoși.

 

4. Singapore

– În Singapore, cei care nu pot trăi fără gumă de mestecat vor fi amendați pentru că a fost interzisă aici încă din 1992. Oamenii de acolo cred că guma poate afecta sănătatea unei persoane și poate deteriora mediul.

 

5. Canada

– Conform legii canadiene, 35% din totalul conținutului difuzat ar trebui să fie de origine canadiană de la 6 a.m până la 6 p.m., de luni până vineri.

 

6. Japonia

– În 2008, această țară a decis să pună în aplicare o regulă anuală a mărimii taliei în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 40 și 74 ani (nu mai mult de 86 cm pentru bărbați și 90 cm pentru femei). Așa se luptă Japonia cu obezitatea și bolile asociate. În 2015, cei care „nu au respectat regulile” au fost amendați.

 

7. India

– Continuând subiectul obezității, în 2016 a fost implementat un „impozit de grăsime” în statul Kerala. Acesta a fost stabilit la 14,5% pentru hamburgeri, pizza, gogoși și alte feluri de mâncare grase care sunt servite în restaurante.

 

8. Danemarca

– Celebritățile din Danemarca ar avea de pierdut deoarece țara are îndrumări oficiale pentru numele unui copil. Dacă dorești să îți numești copilul altfel decât cele 7000 de nume aprobate, trebuie să obții aprobarea de la guvern.

 

9. Elveția

– Elvețienii îți cer să nu faci o drumeție dezbrăcat; de fapt, cantonul elvețian Appenzell a fost primul care a interzis actul indecent după ce un bărbat nemulțumit german a trecut pe lângă o familie ce avea un picnic în Alpi în 2009.

Add comment