Radio Simplu

14 mituri despre ninja

Învăluiți în mister, ninja au devenit mai mult decât niște războinici. Cu sute de ani în urmă, însă, în Japonia feudală, ninja erau foarte activi și foarte reali.

Dar astăzi, o mare parte din ceea ce știm despre ninja sunt mai mult niște mituri sau legende. În continuare, vă vom prezenta câteva fapte despre ninja pe care nu le știați despre ei!

1. Un ninja îți poate spune cât e ceasul chiar și cu ochii închiși

În afară de abilitatea evidentă de a folosi stelele pentru a le spune cât e ceasul, ninja cred că ochii unei pisici sunt super sensibili.

Atât de sensibili încât aceștia ar reflecta mișcarea soarelui și le vor putea permite să spună ce oră din acea zi este.

2. Ninja nu se rătăcesc

Ei nu se rătăcesc niciodată, și știi de ce? Pentru că folosesc lucruri aparent inutile, cum ar fi scoarța copacilor și mușchii spanioli, pentru a descoperi alte lucruri aparent inutile, cum ar fi nordul.

Astfel, ei pot să-și dea întotdeauna seama unde se află.

3. Ninja sunt supraviețuitori

Antrenați de la naștere ca să supraviețuiască din nimic, pe propriul cont, ninja știu ce fructe de pădure sunt comestibile și pot găsi apă observând lucrurile nebunești, cum ar fi comportamentul furnicilor.

4. Ninja poartă greieri în buzunar

Ce altă modalitate mai bună de a-ți acoperi urmele deja făcute, decât să ai o cutie cu greieri în buzunar, care să ți le ascundă?

În Japonia feudală, acele insecte enervante erau peste tot, așa că se transformau în cel mai bun prieten al asasinului.

5. Un ninja nu luptă murdar

Pentru a fi instruiți ca și asasini, ninja urmează un set foarte serios de reguli. De exemplu, un grup de ninja nu ar trebui să-și atace victima împreună cu gașca, ci mai degrabă să se lupte unu-la-unu pentru a-și menține onoarea.

6. Ninja urmează un antrenament serios

Atunci când se antrenează, ninja se grupează în culori diferite. Fiecare trebuie să rămână în culoarea sa, în orice moment, altfel riscă să fie dați afară în mod repetat, ca pedeapsă.

Dacă crezi că este inutil, gândește-te că trebuie să-și poarte cizmele lor tabi, chiar și atunci când dorm.

7. Ninja nu fac zgomot atunci când merg

Ninja sunt experți în a merge pe modul silențios. De fapt, unele voci spun că cu cât e mai liniște în împrejurimile tale, cu atât mai aproape se află un ninja.

8. Ninja folosesc otrava… la greu

La nevoie, ninja își pot da seama cum să facă ceva otrăvitor și dintr-o coajă de măr. Poate că sună ușor exagerat, dar cu siguranță pune punctul pe i.

9. De ce poartă ninja negru?

În mod surprinzător, nu este pentru căa cele uniforme negre îi fac să se amestece mai bine în întuneric. Mai degrabă, acea uniformă celebră neagră de ninja provine din apariția rolurilor de ninja în teatrul Kabuki.

10. Ninja își fac semne cu mâinile

Ei cred că dacă fac diverse semne cu mâinile lor, asta le va permite să-și canalizeze energia, ca niște semne de bandă – stilul ninja.

11. Ninja folosesc amprente false

Pentru a evita detectarea lor, ninja își atașează niște „ashiaro” sau „urme false” la cizmele lor, ceea ce i-ar putea face pe oameni să creadă că sunt un copil mic sau o persoană în vârstă.

12. Cum devin ninja invizibili

Nu, nu este din cauza vitezei lor extraordinare. În schimb, ei folosesc preparate speciale, explozive ascunse în nuci și ouă de scoici.

Dacă le arunci, ele acționează ca spray-ul de piper. Clipești o secundă și ei au dispărut!

13. Ninja știu întotdeauna unde este nordul

Am mai spus asta o dată, dar e foarte important. Ei întotdeauna știu unde este nordul. L-ar putea găsi și legați la ochi sau stând cu susul în jos pe o navă spațială care nu mai poate fi controlată.

14. Samurai vs. Ninja

Te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre un Samurai și un Ninja? În timp ce ambii erau războinici ai Japoniei feudale, samuraii erau nobili care urmau codul Bushido de luptă, în timp ce ninja erau recrutați din clasa social-economică inferioară.

De asemenea, ei se deosebeau în loialitatea lor, deoarece samuraii servesc de obicei împăratului, în timp ce ninja puteau fi angajați de oricine aveau nevoie de serviciile lor.

Redactia

Add comment