Radio Simplu

11 lucruri care ni se vor întâmpla inevitabil în viitorul apropiat

Viața se schimbă. Noile tehnologii, echipamente moderne și produse revoluționare apar rapid în viața noastră. Ceea ce nu a fost descoperit pentru generațiile anterioare nu este nimic neobișnuit pentru noi, iar această transformare se întâmplă în fiecare zi.

 

Noi am ales câteva elemente care sunt deja pe drumul apariției în viețile noastre. Aruncă-ți și tu privirea peste lista de mai jos pentru a putea vedea care sunt transformările ce vor apărea în viitorul cel mai apropiat.

 

1. Bărbatul robot

Ar putea fi ceva de domeniul SF în acest moment, dar niciodată nu spune niciodată! Cine știe? Am putea fi martorii evenimentului în care un creier uman este conectat la un computer mai devreme decât am crede.

 

2. Izolația perfectă

Oamenii de știință au inventat un material special numit aerogel care este în esență, un gel plin de găuri incredibil de mici. Găurile sunt atât de mici (vorbim de nanometri) încât moleculele de gaz nu pot trece prin ele și acest lucru conferă acestui material capacitatea sa de izolare perfectă.

 

3. Personalități pentru roboți

Google a lucrat la dezvoltarea unor roboți cu personalități și seturi de dispoziții diferite. Oare ei vor să se certe cu proprietarii lor de asemenea despre lucrurile diferite?

 

4. Hyperloop

Hyperloop este un sistem de transport extrem de rapid, cu o viteză așteptată de 1223 km/h. Obiectele se deplasează printr-un tub sub vid, folosind o tehnologie de levitație magnetică.

 

5. Mașinăriile care gândesc

Google DeepMind lucrează la un sistem uimitor numit IA (inteligență artificială) care poate face multe lucruri și poate chiar să învețe diverse abilități noi. IA chiar a reușit să îl bată pe cel care este numărul unu din lume la jocul Go.

 

6. Călătoria spre Marte

Deși poate părea fantezie, se pare că această zi este mai aproape decât ne gândim. Doar vă rog să nu uitați pe nimeni pe Marte.

 

7. Haine pentru aptitudini supra umane

Vrei să fii foarte puternic? Nu este nevoie să stai ore întregi în sala de fitness; doar achiziționează acest costum special și ai reușit – ești un super om.

 

8. Mașinile care se conduc singure

Mulți producători de mașini lucrează la autoturismele care se conduc singure. Foarte curând nu va trebui să ne facem griji cu privire la alegerea unui șofer desemnat.

 

9. Roboți pentru sarcinile din casă

Acesta este visul tuturor. Este minunat să ai o mașină de spălat vase la domiciliu, dar nu ar fi minunat să ai pe cineva (sau ceva) care să o poată încărca și descărca?

 

10. Combustibilul bio

Combustibilul bio există deja, iar volumul său devine tot mai mare și mai mare în fiecare an, cu tot mai multe produse transformându-se în putere.

Aparent, noi creăm sute de tone de deșeuri de cafea în fiecare an, iar unele companii caută deja o modalitate de a transforma deșeurile de cafea în biocombustibili. Sperăm că va mirosi și a cafea!

 

11. Balonul spațial

Indiferent de cât de nerealist sună, baloanele cu aer cald pot deveni populare pentru călătoriile în spațiu. Se pare că acestea pot ajunge la 30-40 km deasupra nivelului mării. Deși „spațiul” începe la 100 km deasupra Pământului, asta este totuși foarte impresionant.

Add comment