Radio Simplu

10 semne că ești însărcinată fără să știi

Chiar dacă încerci să rămâi gravidă sau nu, e bine să acorzi atenție semnelor subtile care ți-ar putea indica faptul că ești însărcinată.

Aceste simptome pot dezvălui că aștepți un copil înainte de a face un test.

Desigur, pentru că suntem atât de diferite, la unele femei este foarte posibil ca aceste indicii să nu apară și totuși să fie însărcinate.

Dacă observi unele dintre simptomele următoare și plănuiești să dai naștere copilului, trebuie să începi să te îngrijești cât mai repede posibil.

Medicii spun că este indicat să renunți la băuturile alcoolice și să începi să adaugi vitamine în alimentația ta, chiar dacă nu ești sigură 100% că ești însărcinată.

10 semnale care te atenționează că aștepți un copil:

1. Îți este sete tot timpul

Dacă ești tot timpul însetată, ar fi timpul să faci un test de sarcină. Specialiștii spun că oricâtă apă ai bea, dacă ești însărcinată, pur și simplu nu te vei putea hidrata.

2. Experimentezi brusc senzații de greață

Tuturor ni se face greață câteodată, dar dacă simți asta pe tot parcursul zilei, probabil că ești gravidă.

De asemenea, unul dintre cele mai importante semne care îți spun că ești gravidă este voma.

3. Sânii te dor foarte tare

Acesta poate fi un lucru înșelător pentru că sânii dor și înaintea menstruației. Important este să știi care este diferența.

Sensibilitatea aceasta poate apărea foarte devreme în timpul sarcinii, iar pe măsură ce sarcina progresează, sânii se măresc foarte mult.

De asemenea, este foarte posibil să existe și anumite scurgeri ale laptelui timpuriu.

4. Îți este foarte greu să te ridici din pat

La început te simți foarte obosită după o zi lunga la muncă, iar apoi ajungi să te simți epuizată.

Oboseala din timpul sarcinii tinde să fie un simptom care apare în primele zile și simți că pur și simplu nu te poți ridica din pat.

5. Simți tot timpul nevoia de a urina

Un alt simptom al sarcinii este urinarea frecventă. Dacă simți că începi să trăiești în baie, poate însemna că ai băut prea multe lichide.

Sau, poate fi un semn că ești însărcinată. Așadar, dacă experimentezi această senzație, fă un test de sarcină pentru a elucida misterul.

6. Ți se pare că totul miroase ciudat

Femeile însărcinate sunt tot timpul deranjate de lucrurile care miros urât, cum ar fi mâncarea, anumite băuturi sau gunoiul.

De precizat este faptul că ceilalți nu pot simți aceste mirosuri.

7. Dintr-odată nu îți mai plac mâncărurile tale preferate

Poftele sunt deja cunoscute atunci când vine vorba de o sarcină. Însă este foarte posibil ca mâncarea pe care o consumai cu plăcere să îți întoarcă stomacul pe dos.

Asta, desigur, dacă ești însărcinată.

8. Ești foarte amețită

Din cauza schimbărilor hormonale, s-ar putea să simți că îți fuge pământul de sub picioare. Și acesta este un simptom care apare foarte devreme, așa că dacă te simți amețită frecvent, s-ar putea să fii gravidă.

9. Ai dureri care seamănă cu crampele menstruale

Crampele reprezintă unul dintre indicatorii care îți spun că menstruația se apropie.

Cu toate astea, ar putea fi și un semn timpuriu al sarcinii. În timp ce durerile menstruale sunt destul de dure, crampele din timpul sarcinii sunt mai degrabă un mic disconfort.

10. Ai sângerări neobișnuite

Dacă observi că sângerezi, nu înseamnă neapărat că este menstruația, mai ales dacă sângele arată diferit. Multe femei cred că dacă sângerează, șansa de a fi însărcinate este exclusă.

Cu toate astea, chiar și cea mai mică schimbare a sângelui îți poate indica faptul că ești gravidă.

Redactia Radiosimplu

Add comment