Radio Simplu

10 lucruri intrigante despre Coreea de Nord pe care și tu ți le-ai dori să le știi

Coreea de Nord este una dintre cele mai neobișnuite țări din lume și este de asemenea unadintre cele mai închise. De exemplu, pentru a ajunge în capitala Pyongyang, chiar și un rezident al unei provincii a țării nu poate trece decât cu un permis special.

 

În consecință, viața și obiceiurile cetățenilor din Coreea de Nord sunt pline de în mituri și de curiozități. Dar ce știm cu adevărat despre asta?

 

1. Vrei să înveți? Trebuie să plătești pentru tot

În Coreea de Nord, elevii și părinții lor plătesc în mod literal pentru totul: materiale de construcție, scaune, birouri școlare și așa mai departe. Elevii sunt chiar forțați să lucreze la producerea de bunuri pentru guvern.

 

2. Coreea de Nord are propria ei Godzilla

Este posibil ca lui Kim Jong-il să-i fi plăcut foarte mult povestea lui Godzilla. El a decis să producă în mod independent o versiune nord-coreeană a acestui film.

El a numit-o Pulgasari și este un amestec de Godzilla, mituri antice și puțin King Kong. S-a dovedit a fi foarte de succes și a fost o adevărată lovitură în Coreea de Nord.

 

3. Nu există prăjituri cu ciocolată în Coreea de Nord

În 2014, guvernul nord-coreean a interzis vânzarea produselor cu ciocolată pe teritoriul său. Acest lucru s-a datorat faptului că de mulți ani aceste dulciuri s-au dus pe piața neagră prin complexul de producție din Kaesong.

În complex au existat 52.000 de nord-coreeni, iar taxa de ore suplimentare a fost adesea acordată în prăjituri cu ciocolată.

 

4. Kim Jong-un a creat o trupă doar de femei

Președintele Coreei de Nord a creat o trupă de fete Moranbong în 2012. Scopul trupei a fost să facă imaginea Coreei de Nord mai modernă în ochii restului lumii. Apropo, Moranbong a fost creat la scurt timp după succesul PSY cu piesa sa faimoasă „Gangnam Style”.

 

5. Constituția Coreei de Nord arată foarte bine… pe hârtie

Ce știm de fapt despre Coreea de Nord? Comuniști, despoți și alte orori. Dar puteți să le citiți singuri constituția și să vedeți multe articole despre libertatea religioasă, libertatea de opinie și chiar democrația.

 

6. Rată de 100% a alfabetizării

Potrivit Agenției Centrale de Informații, Coreea de Nord are o rată de alfabetizare de 100%, la fel ca Andorra și Groenlanda. Foarte impresionant, nu-i așa?

 

7. Străzi fără semafoare

În loc de semafoare, există controlori de gen feminin cu baghete și fluiere pe drumuri. Acțiunile lor sunt precise și clare; nu mai rău decât roboții!

 

8. 3 posturi de televiziune

În Coreea de Nord, există doar 3 canale TV. Unul dintre ele difuzează numai seara, iar restul sunt disponibile numai în weekend.

 

9. Cel puțin un american locuiește în Coreea de Nord

Joseph Dresnok a plecat în Coreea de Nord după războiul din Coreea. El a rămas acolo și chiar a primit un pașaport; el a spus că iubește țara cu toată inima și că se simte ca acasă acolo.

 

10. Blugii sunt ilegali

Kim Jong-un a interzis purtarea de blugi, numindu-i „influență a Occidentului” și „îmbrăcămintea occidentală”. A interzis de asemenea piercing-urile. Dar în această țară strictă, marijuana nu se află sub interdicție.

Add comment