Radio Simplu

10 lucruri ilegale pe care le facem în fiecare zi

Există multe lucruri pe care le facem în fiecare zi și care sunt de fapt ilegale. Unii dintre noi nu avem nici cea mai mică idee despre aceste legi iar alții pur și simplu cred că nu sunt atât de serioase.

Iată 10 lucruri ilegale pe care le facem în fiecare zi și în legătură cu care ar trebui să ne schimbăm abordarea:

10. Descărcările de pe Torrent

Dacă descarci filme sau orice altceva de pe Torrent, încalci legea. Nimic surprinzător! Nu poti viziona filme în premieră fără a plăti pentru ele.

9. Conectarea la o rețea de Wi-Fi publică

Este ilegal să accesezi conexiunea altcuiva fără autorizație deoarece asta înseamnă că folosești un serviciu care este plătit de altcineva. Au existat situații în care oamenii au fost arestați pentru folosirea unui Wi-Fi public.

8. Vânzările de pe Ebay fără declararea veniturilor

Mulți oameni au avut experiența de a vinde ceva online fără a declara suma pe care au câștigat-o, petru că asa pare firesc.

7. Folosirea unui nume fals în mediul online

Uneori, oamenii își creează o identitate falsă ceea ce este complet ilegal. Acest lucru te poate trimite la închisoare chiar.

6. Vizionarea show-urilor TV pe internet

Probabil că ai făcut și tu asta și nu doar o dată. Sigur nu te-ai gândit la legile care interzic asta.

5. Să mănânci înainte de a plăti în magazine

Unii dintre noi au un obicei de a testa mâncarea înainte de a plăti pentru ea. Dacă faci asta în magazine, poți avea probleme dacă cineva vrea să facă o plângere.

4. Să folosești un conținut copiat

Probabil că folosești imagini disponibile pe internet. Dar, pentru informația ta, majoritatea imaginilor au drepturi de autor și este ilegal să le folosești.

3. Să trimiți mesaje în timp ce conduci

Este ilegal să trimiți mesaje în timp ce conduci deoarece acest gen de acțiune cauzează multe accidente rutiere. Chiar dacă ești un conducător foarte experimentat, mai bine nu faci asta. Este ilegal și foarte periculos.

2. Divulgarea parolelor

Multe persoane își împărtășesc parolele pentru a avea acces la unele servicii. Este complet ilegal. Este totuși ceva foarte comun și foarte greu de combătut.

 1. Folosirea internetului la o vârstă foarte fragedă

În mod general, dacă ai sub 13 ani, nu ai voie să folosești rețelele de socializare. De exemplu, nu este permis să ai un cont de whatsApp înainte de vârsta de 16 ani.

Add comment