Radio Simplu

10 dovezi care arată că nu toată lumea poate lucra pe post de stewardesă

Călătorind în jurul lumii pe o aeronavă modernă, întâlnind o mulțime de oameni noi și având un salariu considerabil. Asta sună ca o slujbă foarte dorită, nu-i așa? Ei bine, este nevoie de mult mai mult decât dorința de a deveni stewardesă.

 

Aceste femei tinere care mențin zborurile sigure și confortabile trebuie să îndeplinească multe criterii pentru a-și obține slujba. Citește și tu mai jos despre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le îndeplinești pentru a deveni stewardesă.

 

1. Abilitatea de a înota

În multe companii aeriene, cum ar fi Ryanair, stewardesele trebuie să poată înota cel puțin 20 de metri, spre deosebire de stewardesele de la British Airways care trebuie să poată înota cel puțin 50 de metri. Este o abilitate necesară în cazul în care există o aterizare de urgență pe apă.

 

2. Părul scurt

Companiile aeriene doresc să-și vadă stewardesele cu părul lor frumos stilizat și elegant, astfel încât să nu le întrerupă activitatea. British Airways cere ca angajații săi să nu aibă părul mai lung decât umărul.

 

3. Fără tatuaje și piercing-uri

Majoritatea companiilor aeriene solicită că însoțitorii de zbor nu aibă tatuaje la vedere care sunt imposibil de acoperit și de asemenea nu sunt de acord cu piercing-urile.

 

4. Abilități de a supraviețui în junglă

În cazul în care un avion trebuie să aterizeze în sălbăticie, compania braziliană TAM Airlines efectuează cursuri speciale de supraviețuire și orientare în junglă pentru angajații ei.

 

5. Puterea

De obicei, stewardesele trebuie să-i ajute pe pasageri să-și așeze gențile în compartimente speciale sub plafon. De aceea, trebuie să fie suficient de puternice deoarece bagajele pot fi uneori grele. Air New Zealand cere ca însoțitorii săi să poată ridica greutatea de 10 kilograme la o înălțime de 1,7 metri cu ambele picioare pe podea și fără să se ridice.

 

6. Absența semnelor din naștere pe față

Aceasta poate fi o problemă la unele companii aeriene deoarece ele nu acceptă ca angajații lor să aibă anumite semne distinctive la nivelul feței sau la vedere, în orice altă zonă.

 

7. Unghiile scurte

Pentru stewardesele în multe companii aeriene este interzis să aibă unghii lungi. Hawaiian Airlines de exemplu a stabilit lungimea maximă a unghiilor de la vârful degetului la 3 milimetri.

 

8. Prohibiția în ceea ce privește căsătoria

Jet Airways angajează doar stewardese care sunt singure. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai angajaților „neexperimentați”, în timp ce aceia care au experiență pot să se căsătorească.

 

9. Înălțimea

Fiecare companie aeriană are propriile cerințe, însă în medie, pentru a deveni stewardesă, o femeie trebuie să fie de la 158 cm până la 188 cm. Înălțimea pe care o stewardesă o poate atinge este, de asemenea, destul de importantă. De exemplu, Emirates are nevoie ca însoțitorii săi de zbor să ajungă la o înălțime de 212 cm.

 

10. Greutatea

Majoritatea companiilor aeriene nu doresc ca stewardesele să aibă o formă perfectă a corpului. De obicei, ele trebuie doar să aibă greutatea lor proporțională cu înălțimea lor, în funcție de indicele de masă corporală. Acest lucru va fi suficient pentru a se potrivi anumitor cerințe ale companiilor aeriene.

Add comment